2010.04.25. 19:00 Murphy's law

Választunk...Megint...Miért is??


Tehát elérkeztünk a második fordulóhoz.

Narancs, galamb és Ibolya

Az első körben világossá vált számunkra, hogy az emberek megelégelték az elmúlt két ciklus meglehetősen rossz minőségű kormányzását. Ennek következtében úgy rohantunk az urnákhoz a változás érdekében, mint eső előtt a hangyák a boj felé. Komolyan azt gondoljuk, hogy majd Viktor barátunk helyre teszi a dolgokat? Ennek igen kevés esélye van. Nem azért, mert annyira rossz politikus, hanem azért mert egy ciklus nem elég az emberek életszínvonalának (érdemi) növelésére, sem az eddigi "szemét" eltakarítására. Viszont van esélyünk arra, hogy lesz egy igazi liberális párt a parlamentben. Természetesen nem bízhatjuk el magunkat, mert láttuk, hogy a rendszerváltó SZDSZ sem éppen a hitelességéről híres, de az LMP már akkor belopta magát a szívünkbe, amikor elmondták, hogy nem lesznek egyik párt koalíciós partnerei sem, hanem hűek maradnak az elveikhez. Van még egy párt amit ki kell emelnem, nevezetesen a Magyar Demokrata Fórumot. Ők voltak azok akik jobbra csapódtak, aztán éles kanyar után a bal oldalt is megjárták és azt gondolták, hogy túlélik, hogy kimásznak a sötét gödörből Bokros segítségével. Látjuk, hogy nem sikerült. Nem sikerült nekik elhitetni az emberekkel, hogy csak ők hangsúlyozzák a parlamenti paletta elöregedését és a demokrácia hiányát. A koalíciós malőrök után jött UD, aztán a mélyrepülés és végül a csattanó.

Good bye Lenin?

A leköszönő kormánypárt nevet vált. Most igazán más lesz... A baloldali szavazókat elvesztették és erről csak azok tehetnek akik nem bírtak elszakadni a hatalomtól. A baloldaliság ma egyet jelent a kommunista-rendszer híveivel. Ami egyáltalán nem helyénvaló, sőt. Orbán Viktor tejhatalmát akarják megakadályozni 8 évnyi kormányzás után. Mely nem a közérdek képviseletéről szólt, a magánérdekről annál inkább. 

Adjon az isten...

Mától mindenki így köszön! Mese nincs. Rovásírás tanítása kötelező. Aki nem tartja be a szabályokat annak kötelező bajuszt növeszteni, olyan kövérkéset tudod, oszt aztán mindenki elmegy meginni egy kumiszt. Természtesen nem maradhat el a reszelt tormával teli hordóba zárás sem. Úgyhogy minden embernek hazafinak kell lennie. Idegen nyelven megszólalsz rádhúzzák a buggyosgatyát. Tehát sokan úgy gondolták, hogy jó lenne, ha a parlamentben az eddig is mérhetetlen hangzavart felváltaná a harley davidsonok motorbőgése és a focimeccsek meghitt morajlása...

Szavaztunk

Szavaztunk, mert állampolgári jogunk. Éltünk vele és biztos, hogy jól tettük. Szép lassan lecserélődik az egész politikai elit. Azt a napot várom, mikor nem befolyásolják az embereket, mondjuk ki, baromságokkal. Szavaztunk, még ha sorban is álltunk. Szavaztunk mert, egyedül is eltudtunk menni.

Reménykedni kell, hogy a következő 4 év a demokráciáról fog szólni. Reménykedni pedig az szokott, akinek nincsenek rendben a dolgai...

 

 

 

Rólunk

Mindenfelé az olvasható, látható és tapasztalható a médiában, hogy mindenki mennyire objektív. Ezen a blogon ez fel sem merül. Itt minden szubjektív vélemény! Jobboldaliak is vagyunk, baloldaliak is, konzervatívak és liberálisok is. Nem vagyunk azonban semlegesek. Kötődünk mindenkihez, fiatalon láttuk és látjuk a politikai sűrűjét, onnan, ahol a négyévente, az urnánál sorban álló szavazópolgárok nem.
Világlátásunk, politikai rálátásunk azonban érdekes lehet mindazoknak, akiket komolyabban érdekelnek a döntéshozók és a döntést hozni akarók, a politikusok és a feltörekvő politikusok, az átalakuló pártrendszer, a pártok mindennapjai, a közélet, a kultúra, a társadalom és minden ami ezek mögött van, persze kizárólag szubjektív szemszögből.
süti beállítások módosítása